ארי בן אילנית עומר בן טלי ניצן בן יסכה אוהד בן שרון מתן בן רחל ברק בן מרגלית מתן שאול הכהן בן אפרת שמואל בן דינה אילון בן גילה אברהם מרדכי בן שרה אלכסנדר בן אוקסנה נהוראי בן אורית איתן מנחם בן דבורה נועם בן יונת שילה בן תמי אמיר בן שי אסף שמעון בן זהבה אוראל בן אורית אוריאל בן טוני חנן בן תמר בר בן נעמה דרור בן דורית דניאל נחמן בן שירן נועם בן חוה חיים אהרון בן יעל אלירן בן עליזה יובל בת קרינה אלעד בן חנה צוריאל בן דליה מתן בן אסתי ג׳ודי לין אופיר בן שרון רפאל בן דינה עומר בן סימונה גבריאל בן אינגה איתי בן עדי אילון בן נחמה מתניה בן אורית דניאלה בת אורלי משה בן עדנה גל בן חווה מתניה בן אושרת נריה בן רבקה שלומי בן אסנת טמיר בן שרון שון בן אנה עידן בן איריס שגיא בן אורנה עודד בן מינו ואליהו אוהד בן קרן ארי בן אילנית עומר בן טלי ניצן בן יסכה אוהד בן שרון מתן בן רחל ברק בן מרגלית מתן שאול הכהן בן אפרת שמואל בן דינה אילון בן גילה אברהם מרדכי בן שרה אלכסנדר בן אוקסנה נהוראי בן אורית איתן מנחם בן דבורה נועם בן יונת שילה בן תמי אמיר בן שי אסף שמעון בן זהבה אוראל בן אורית אוריאל בן טוני חנן בן תמר בר בן נעמה דרור בן דורית דניאל נחמן בן שירן נועם בן חוה חיים אהרון בן יעל אלירן בן עליזה יובל בת קרינה אלעד בן חנה צוריאל בן דליה מתן בן אסתי ג׳ודי לין אופיר בן שרון רפאל בן דינה עומר בן סימונה גבריאל בן אינגה איתי בן עדי אילון בן נחמה מתניה בן אורית דניאלה בת אורלי משה בן עדנה גל בן חווה מתניה בן אושרת נריה בן רבקה שלומי בן אסנת טמיר בן שרון שון בן אנה עידן בן איריס שגיא בן אורנה עודד בן מינו ואליהו אוהד בן קרן
שמות לתפילה מלחמת חרבות ברזל
    ערכים - יהדות וסמינרים
  סניפי ערכים בארץ ובעולם סניפי ערכים בארץ ובעולם  
תרומות חרבות ברזל שידוכים אודותינו צור קשר שאלות ביהדות סדרות לוח אירועים תמונות מאמרים הרצאות דף הבית
שאלות דומות
מדוע אומרים: "שונא מתנות יחיה"? מה רע בקבלת ..
ערכים
מהי משמעות ``דרך ארץ קדמה לתורה``?
זאב גרינוולד
כיצד ניתן להפיג את הדאגות?
זאב גרינוולד
לדון לכף זכות
יחיאל ויצמן
משמעותה של מידת הענווה
זאב גרינוולד
הרצאות דומות
התמודדות וחשיבה חיובית- חלק א`
אברהם להב
אתגר או בעיה - פרק 6
- ..
אורן בן דוד
אתגר או בעיה - פרק 5
- ..
אורן בן דוד
אתגר או בעיה - פרק 2
- ..
אורן בן דוד
מחשבות טובות
שמעון אסייג
מאמרים בנושא
למה אנשים לא מרוצים מהחיים?
נח גוטמן
הייחודיות
יהודה רובן
שליטה עצמית
יהודה רובן
14 תובנות לביקורת בונה
דוד ברוורמן
סוד הבחירה החופשית
יהודה רובן
מאמרים נוספים
אושר
השאלה-רות
רציתי לשאול, מהו אושר?
מי נקרא אדם מאושר? מה מרגישים כשמאושרים?
כיצד מגיעים לאושר?
כיצד משמרים את האושר?האם אושר הוא רגש תמידי או חולף? איך אדע שזהו אושר אמיתי ולא מזויף?
האם יש אפשרות לראות על אדם אם הוא מאושר באמת או שזה מזויף?
x

אם נרשמת בעבר לחץ כאן להתחברות
אם עדיין לא נרשמת לחץ כאן להרשמה
שמור למועדפים שמור למועדפים
תשובה מאת נח גוטמן
בס"ד

גב' רות שתחי'

לדעתנו את כבר מאושרת בזה שאת מחפשת את האושר ולא מסתפקת בדמיונות של הצלחה או הישגים מדומים.

לא דברים בעלמא אנו אומרים לך אלא האושר בעולם הזה הוא לא נמדד בהישגים בלבד, אלא האושר האמיתי הוא התחושה שאני נמצא בדרך הנכונה וחותר קדימה לתכלית אמיתית נצחית ולא חולפת

המלה "אשר" - במובן של אושר - בלשון יחיד, אינה נמצאת במקרא. לעומת זאת בלשון רבים "אשרי" מופיעה הרבה פעמים כמו "אשרי האיש" [תהילים א'א'] ועוד. הסיבה לכך נעוצה בעובדה, שאושר הוא תוצאה של מכלול טובות שבהם זוכה האדם המאושר בעקבות הליכתו בדרך הנכונה לתכליתו.

כשנעיין בתהלוכות חיים נראה, שאין דבר חמרי שאנו חותרים אליו כדי להשיגו כתכלית מולחטת אלא בדרך כלל כדי שישמש לנו אמצעי לדבר אחר. לדוגמא כשנשאל אדם למה הוא עובד יאמר כדי להשיג כסף, הכסף אינו התכלית אלא אמצעי להשיג דבר אחר אשר גם הוא יהווה אמצעי לכשיושג לדבר אחר וכן הלאה.

המטרה היחידה שהחותר אליה עושה זאת כדי להגיע אליה כתכלית שאין אחריה רצונות אחרים היא קרבת ה' ואהבתו. כל הקרוב אל ה' אינו צריך דבר בהגיעו למצב זה מאחר והוא מחובר למקור השפע הרוחניה האין סופי. דבר שדוד המלך בטאו[תהילים עג' כח'] במלים פשוטות ביותר "ואני קרבת ה' לי טוב" אחרי כל הדברים הטובים שראה דוד בעולם סיכם עבורנו מהו האושר האמיתי "קרבת ה'"

ההבדל בין אושר להצלחה הוא בעוד שההצלחה כפי הנראה במקורות היהדות – מתייחסת בעיקר לענייני העולם הזה החומריים. האושר לעומתה מהווה תחושה רוחנית של סיפוק מההימצאות בדרך רוחנית החותרת אל הפסגה – קרבת ה'.שהוא שיא האושר שאין לו סוף לא בעולם הזה ולא בעולם הבא.


אין לנו צורך לחפש אנשים מאושרים כיון שהדבר לא ניתן לאבחנה, וגם לא ניתן לחיקוי. אנו רק יכולים להתבונן בדרך שאדם הולך בה ולהבחין אם הוא בדרך שיכולה לעשותו למאושר או לא אך אין זו עדיין ערובה שאכן הוא מאושר כי אם נמדוד את האושר בהצלחה חומרית, לא עשינו את הדבר הנכון. כי אם נשאל את המצליחן אם הוא מסתפק בהצלחתו יאמר שההצלחה הגדולה שלו היא ההצלחה הבאה וכן הלאה כך שלמעשה אין לו ולא יהיה לו סיפוק מוחלט מכל הצלחה שלו והוא רחוק מאושר.

לעומתו האיש שמטרתו היא אושר רוחני היינו הגעה לתכלית שהיא קרבת ה' ברגע שהוא מקיים את המצוות ומשתוקק לקרבתו הוא כבר מאושר כי הוא בדרך. ההליכה בדרך הנכונה נקרא במקרא "אשוריו"
כלומר הליכה שלו כמו שכתוב [משלי ט' ו' ] "עזבו פתאים וחיו ואשרו בדרך בינה" כלומר עזבו את דרך הפתאים ולכו בדרך הבינה "שתתבוננו בעומק דברי החכמה ואז תמצאו אושר הנפש בדרך הזו" כדברי המפרש שם

מעתה יש לך תשובה על כל שאלותיך במשפט דלהלן:

האושר הוא תחושה רוחנית של אדם הנמצא בדרך הנכונה. ההגעה לאושר - היא ההליכה בדרך התורה והמצוות. ושימורה - הוא פשוט [ולא כל כך פשוט] התמדה בדרך זו ושאיבת כח מכל הצלחה "קטנה" שהיא למעשה גדולה, מפני שתמשוך אחריה עוד הצלחות. ממילא האושר הזה אינו חולף, ומכח התמדתו תדעי שזהו האושר האמיתי. על אחרים - אין אשרם ענייננו הדבר היחידי שאנו יכולים כדי שיהיו מאושרי באמת הוא להתפלל להצלחת כל עם ישראל.

יהי רצון שהאושר הנצחי יהיה מנת חלקך עד מאה ועשרים

יוסף לוי 050-41130



שלח לחבר
עדיין לא נתקבלו תגובות
🗨
  הוסף תגובה
נושאים ראשיים
הסידור הדיגיטלי
  • בריאות
  • תורה ויהדות
  • חרבות ברזל
  • פעילות ערכים
  • הטיפ היומי
  • זוגיות ומשפחה
  • פיתוח האישיות
    העצמה אישית
  • קורס מרצים
  • פרשת השבוע
  • חגים ומועדים
  • נשים
  • השקפה ואמונה