|
השאלה-נאור
05/07/2011
|
בחז"ל ובספרים כמו פלא יועץ יש הרבה דיבורים על שדים ורוחות, וכל מיני מזיקים. השאלה אם גם היום יש דברים כאלה, והאם הם באמת יכולים להזיק?
|
|
|
|
שמור למועדפים
|
|
|
תשובה מאת נח גוטמן
|
שלום וברכה,
כל אחד מאתנו יודע, שהוא לא פגש מעולם לא שדים ולא רוחות. גם אם הם עדין קיימים, בודאי שהם אינם שכיחים או שלא רואים אותם. כל אדם יכול לספר על סיפורים של השגחה פרטית וכדומה, שסיכויי ההסתברות שלהם באופן אקראי הם אפסיים, אבל שדים ורוחות - לא. עוד לא פגשתי אדם שקול ורציני שטען באוזני שהוא ראה שדים במו עיניו. גם אם יהיו עדויות כאלו, בודאי מדובר במשהו חריג במיוחד.
זו עובדה ברורה.
השאלה היא מדוע. למה כיום הם אינם קיימים, או כמעט ואינם קיימים, ופעם הם היו יותר.
ניתן לענות בשני אופנים -
א. בחז"ל כתוב בהרבה מקומות שהשדים והרוחות אינם נמצאים במקומות שבהם מסתובבים בני אדם. בעבר, כדור הארץ כמעט ולא היה מיושב, אבל כיום העולם כולו מלא באנשים, בכבישים, מטוסים, וכדומה. לכן בהחלט יתכן שזה מה שגרם להם להיעלם.
ב. הגאון מוילנא כותב שהסיבה שהעבודה זרה עברה מהעולם זה בגלל ש"זה כנגד זה עשה אלוקים" - כוחות הטומאה הם כנגד כוחות הקדושה, ולכן - מאז שפסקה רוח הקודש והנבואה מהעולם, גם כוחות הטומאה נחלשו. יתכן בהחלט שזו הסיבה לכך שגם השדים והרוחות הפסיקו להסתובב בעולם, בגלל המשך המגמה של ירידת הדורות, שהביאה לירידה גם במערכה הנגדית - זו של כוחות הטומאה.
ג. אפשרות שלישית - בחז"ל כתוב בהרבה מקומות שלפני הגאולה יהיו נסיונות קשים ומצב רוחני ירוד מאד. הסתר פנים איום ונורא. ההסתר פנים הזה נעשה על ידי כך שהעולם מתנהג כמו עולם גשמי. אילו תופעות על טבעיות היו מצויות, זה היה סותר את הכוונה האלוקית ליצור מצב של הסתר פנים, לפני הגילוי הגדול.
בברכה,
נח.
|
|
|
|
|
|