פעמים רבות, אדם מחליט בליבו, איך להתקדם, להשתפר ולהיות טוב יותר, איך לצעוד קדימה ולהתקרב לבוראו.
אך לא תמיד זה קל, לפעמים זה מאבק של ממש.
ובמלחמה, כמו במלחמה, לפעמים מנצחים, ולפעמים, גם מובסים.
קורה שיש תחושות של ייאוש המתגנבות אל המחשבה. למה זה כל כך קשה? מדוע בכלל צריך להתמודד?
חכמי ישראל לדורותיהם, הדגישו במקומות רבים, את ההצלחה שבהתמודדות, דווקא הקשיים, הנפילות והמאמץ, הם שמביאים אדם לעוצמה רוחנית, הם שמקנים לו את החוסן הנפשי והרוחני, ומגביהים אותו מעלה מעלה.
אחד מגדולי המוסר בדור האחרון, היה הגאון הצדיק רבי שלום שבדרון.
עליו מסופר, כי גילה שאחד ממשתתפי השיעור הקבועים שלו, לא הגיע כמה ימים.
הרב שבדרון "רבי שולם" כפי שנהגו לכנותו, דאג לשלום המשתתף החסר, ובא לדרוש בשלומו, לשאלתו על שום מה החסרת, השיב הלה, כי בימים בהם הוא בושש מלהגיע, התקיימה תחרות עולמית גדולה בכדורגל והוא, חובב מושבע של המשחק, לא יכול להיפרד מהדיווחים על התוצאות, ונשאר בבית.
הביט בו רבי שלום בעיניו הפיקחות, ושאל בתמימות?
"ספר לי, מה הוא משחק הכדורגל? איך זה הולך בדיוק?"
עיניו של האיש ניצתו ובשמחה, התחיל ופירט כיצד אחד עשר שחקנים מכל קבוצה, אצים רצים אחרי הכדור. ומנסים לבעוט בו שוב ושוב, עד שהם מצליחים להגיע אל ה"שער" ולהשחיל את הכדור אל תוך הרשת! "וזה" הוסיף האיש בקול צוהל, נקרא "גול"!
"ומה המרחק בין קורות השער?" המשיך ר' שולם להתעניין.
"7.3 מטר"! ענה הידען בהתלהבות.
לבש רבי שולם פני תם ותהה?, "בשביל זה צריך עשרים ושתים איש, מה הבעיה?, שיכניסו את הגול לשער כמה פעמים שהם רוצים, מה מרתק בזה כל כך?"
"הרב לא מבין" נענה האיש בקול מחאה, "זו לא חכמה סתם כך להכניס לשער, החכמה היא במשחק כאשר בשער יש שוער, אשר מנסה לעצור את הכדור ולא נותן לו להיכנס, ולמרות שהוא עומד שם, מנסים השחקנים להכניס את הכדור אל תוך השער".
"אתה שומע..." ענה אחריו רבי שולם, תוך שהוא מלטף את ידו בחמימות ומביט בו בעיניו החודרות, "אתה שומע" "זו לא חכמה" לבוא סתם כך לשיעור, דווקא כשמנסים לעכב אותך, כשיש משהו שרוצה לעכב אותך, אז צריך להגיע..."
דווקא כשיש התמודדות וכשההתקדמות היא לא תמיד קלה ויש עיכובים, אז אדם מצליח להגיע לפסגות רוחניות ולשלמות נפשית.