|
השאלה
30/03/2015
|
כיצד ניצל משה רבינו מגזירת פרעה?
|
|
|
|
שמור למועדפים
|
|
|
תשובה מאת זאב גרינוולד
|
לפני יותר משלושת אלפים ושלוש מאות שנה נכנסה חבורת אסטרולוגים לארמונו של פרעה, ובישרה לו כי היא חוזה את לידת מושיעם של ישראל. הבשורה הלחיצה מאד את המלך, אשר ידע כי לרשותו עומד עם עבדים המונה כמה מליוני איש ואשה, העלולים לצאת מארצו. האסטרולוגים המשיכו להסביר כי חזו שמושיע זה ילקה במים. עוד באותו יום מפרסם פרעה כרוז ממלכתי כי כל ילד יהודי יומת מיד עם הוולדו. כך, הוא חושב, תמנע גאולתם של ישראל.
זמן מה חלף ואל ארמון המלוכה נכנסו האסטרולוגים והודיעו כי לפי הממצאים שבידם, היום יוולד אותו מושיע. בעקבות המידע שברשותם, מופיע כרוז ממלכתי נוסף המודיע כי היום יושלכו ליאור כל הזכרים הנולדים. מצרים כיהודים!
שוטרים מצריים חוטפים תינוקות ומשליכים אותם ליאור. זעקת האמהות היולדות, מתערבת במשק גלי הנילוס המקבל את התינוקות שזה עתה נולדו. האנדרלמוסיה נוראית!
אך תכנית ההשמדה לא עלתה יפה. התינוק שעתיד לגאול את ישראל ולגדול כרבם של כל הנביאים, נולד ונשאר חי.
היכן גדל תינוק זה? מי הוא זה אשר על ברכיו גדל התינוק? מי זכה להשתעשע בתינוק אשר עתיד היה לדבר עם השכינה?
"ותקח הילד ותביאהו לבת פרעה ויהי לה לבן..."
פרעה, הצורר הראשון בהיסטוריה היהודית, גידל את היהודי החשוב והנעלה בעולם.
ויותר מכך, אותה גזירה אשר באמצעותה חשב פרעה להשמיד את מושיעם של ישראל, היא אשר הביאה את התינוק לארמונו של פרעה. אילו היה פרעה מתעלם מקריאת האסטרולוגים, היה משה גדל בבית הוריו. עתה, לאחר שהוריו שמו את תיבתו על שפת היאור, בשל גזירת פרעה אשר נוגשיו חפשו בבתים, נמצאה התיבה על ידי בתיה בת פרעה והובאה לארמונו.
אנו לומדים פרק במהותה של ההשגחה העליונה: "כל מעשה אנוש ותחבולותיו לא יועילו להזיז זיז כלשהו ממה שנגזר בשמים. ויותר מכך, אותן פעולות שעושה האדם למען השגת רצונו, הן הסיבה שיקרה מה שנגזר עליו באמת".
|
|
|
|
|
|